Knoflook

meryl-koetsier-blog-post-4-knoflook-2-vk
Knoflook
Als staartje van het moestuinseizoen kan je nu nog knoflook poten. Koop een bolletje bioknoflook in de supermarkt en poten maar.

Al hoor ik wel wat wisselende ervaringen, dus wil je het op grote schaal wil gaan planten of de kans op succes zo groot mogelijk maken dan zou ik ervoor kiezen om de knoflook bij een teler te kopen.

Van der wal (zaadwinkel en tuinwinkel) verkopen verschillende soorten herfstknofloken, bijvoorbeeld Fokhagyma, Oosterdel, Purper Glazer, Morado en Purple Haze. Ze verschillen qua smaak, kleur en bloem. Dus lees de omschrijving en kies er 1 of 2 die je aanspreekt.

Zelf ben ik wel benieuwt naar de Purble Glazer vanwege zijn paarse strepen of de Morade vanwege de eetbare bloemen.

Er was ooit een regel 10-10-10-10 maar die is een beetje achterhaald maar wel makkelijk te onthouden. Rond 10 oktober poten, op 10 cm onderlinge afstand en met een pootdiepte van ongeveer 10 cm. 8 maanden later als het look vergeelt is de knoflook klaar voor de oogst.

Mocht je niet zo van knoflook houden, kweek ze dan om er knoflookgier, -thee of -extract van te maken.

Knoflookgier zou helpen tegen slakken, geneest meeldauw, houdt de wortelvlieg op afstand en voorkomt dat schimmelsporen in de grond kunnen overleven.

Enjoy Meryl

meryl-koetsier-blog-post-1-knoflook-4

De 10-10-10-10 regel

Delen:

mail naar Meryl